Armoede

Jan Pieter van As
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.250 (0%)

Armoede. Opeens is dit ook een thema in Nederland. Door de torenhoge inflatie komen steeds meer mensen in de problemen. De fors gestegen energieprijzen maken het er niet beter op. Om je een beeld te geven: volgens schattingen leven in 2023 ruim 800.000 in ons land onder de armoedegrens, onder wie ruim 200.000 kinderen. Het aantal aanvragen bij de Voedselbank steeg in het afgelopen jaar met 22 procent.

Tijd om in actie te komen! Dit doen we graag samen met jou. We helpen mensen met acute nood door o.a. voedselpakketten te maken, kleding te verstrekken. Een warme huiskamer te bieden.

Rond deze tijd ontvang je van de overheid 2 keer een bedrag van € 190 als tegemoetkoming in je energiekosten. Misschien heb je dit zelf broodnodig. Maar misschien ook niet. In dat geval vragen we je vrijmoedig om solidair te zijn met mensen die niet langer kunnen rondkomen en een donatie te doen. Zodat wij in staat worden gesteld daar waar nodig hulp te bieden.
In de tijd rond de kerstdagen willen wij gezinnen die het nodig hebben ondersteunen met een voedselkerstpakket en daarmee voor een ieder een bijzondere kerst te geven.