Help de soepfiets in Almere de weg op!

Leger des Heils Midden-Nederland
van totaal € 24.000 (14%)

Ben je betrokken bij de stad Almere en is het je ook al opgevallen dat er een grote groep is van dak- en thuisloze (meerderjarige) jongeren? Bij het Leger des Heils zien we dat door individuele en maatschappelijke problemen deze groep blijft groeien en dat zij op de een of andere manier de weg naar reguliere zorg en hulp niet kunnen vinden. Daarom willen wij juist hén opzoeken met hulp van de soepfiets.

Al eerder is een team van veldwerkers gestart vanuit de Dag- en Nachtopvang in Almere om wekelijks de stad in te gaan. Tijdens hun werk proberen zij contact te leggen met deze groep mensen. Onze ervaring leert dat we makkelijker verbinding maken door te voorzien in eerste levensbehoeften, zoals warme dranken, eten en eventueel kleding. Daarom starten we vanaf 10 oktober met de soepfiets in Almere. Tijdens de rit van de soepfiets is er tijd voor een kop koffie, een beker soep, een praatje en een luisterend oor. Zo leggen we contact en maken mensen, soms heel voorzichtig, kennis met hulpverlening. Ons uiteindelijke doel? Mensen verder helpen en toekomstperspectief bieden. De soepfiets is onderdeel van het veldwerk van het Leger des Heils.

Zonder jouw hulp geen soepfiets

Voor de inzet van de soepfiets ontvangen we grotendeels geen subsidies. En dus zijn we afhankelijk van jouw financiële bijdrage. Help jij mee om de soepfiets te laten rijden en de dak- en thuisloze mensen in Almere te bereiken?

Onze dank voor jouw bijdrage is groot!

Bekijk alle
16-06-2024 | 19:46 Ik vind het belangrijk dat er omgezien wordt naar mensen die diep in de put zitten. Het mooie aan de soepfiets vind ik dat zowel de directe nood van mensen gezien wordt, als dat er contact wordt gemaakt voor verdere hulpverlening.
30-12-2023 | 13:49
17-12-2023 | 06:30 In deze tijd is het hard nodig om naar elkaar om te kijken en dit is zo’n mooi initiatief!
20-10-2023 | 07:44
19-10-2023 | 20:47