V

Vast & Verder Lelystad

Helpt u mee jongeren te activeren en een warm thuis gevoel te geven?
van totaal € 3.000 (2%)

Wat is Vast en Verder?
Vast en Verder is een woonlocatie voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Het team zet zich 24/7 in voor dak- en thuisloze jongeren die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen dit te komen. Bij Vast en Verder wonen de jongeren zo’n 2 jaar en trainen zij woonvaardigheden, leren zij omgaan met financiën, is er aandacht voor psychische gezondheid en verslavingsproblemen en worden zij begeleid naar school of werk. Het team werkt met de jongeren toe naar zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen met regie over hun eigen leven. Trainen staat hier centraal. Vanuit veiligheid en huiselijkheid.

Hoe is de situatie?

Als organisatie en team zetten wij ons volop in voor onze jongeren in het herstel van het gewone leven.
Een verzorgde en stimulerende leefomgeving is daarbij heel belangrijk. Het heeft een positieve invloed op het psychisch welbevinden van de jongeren én we laten ermee zien dat zij ertoe doen.
Daarom willen we heel graag het verouderde/verwaarloosde interieur in onze gezamenlijke ruimte vervangen met nieuw interieur én de activiteitenruimte nieuw leven inblazen. Zodat de jongeren onderling, met ouders/verzorgers en met begeleiding activiteiten kunnen ondernemen, zoals bakken, tafeltennissen, bordspelletjes, computergamen.
Zo bevorderen we activering, woonvaardigheden en de relatie met anderen.
Help je ons mee?
Bekijk alle
03-10-2023 | 14:44 Omdat ik deze actie erg belangrijk vind!
03-11-2022 | 13:54 Gaaf initiatief. Zo rond dankdag (02-11) waarop ik mijn zegeningen tel, besef ik mijn rijkdom en zie ik het belang van delen!
26-10-2022 | 19:27 Ik weet en zie dat deze jongeren behoefte hebben aan normale sociale omgang met elkaar en stiekem ook met de begeleiding. Een goed ingerichte ontspanningsruimte daagt bij aan een goede leerzame woonomgeving, waarin de jongeren o.a. leren zonder dat direct in de gaten te hebben. Zonder relatie, geen prestatie.
26-10-2022 | 08:52
25-10-2022 | 13:31