50/50 Workcenter

Ladies Events
van totaal € 250 (0%)

Sinds enige tijd organiseren we Lady Events. Dit zijn middagen, 1x per maand, van 13.00-15.00 uur waar alleen dames welkom zijn. Ze vinden plaats op het Workcenter aan de Zenderenbrink. We starten altijd met koffie/thee met wat lekkers en organiseren dan een creatieve activiteit.

Doel is meerledig. Het gaat in de eerste plaats om het ontmoeten van elkaar. We organiseren ontspannen, creatieve activitieiten zoals

het maken van een macramé plantenhanger, een toilettasje met eigen persoonlijke bedrukking, een linnen tas met gave opdruk die ingekleurd kan worden, bingo, een bak activiteit, een kapster die langs komt, dames mooi in de make-up zetten, nagels lakken etc.

Veel van de vrouwen bij het Leger des Heils hebben nare ervaringen met mannen, misbruik/gebruik is hen niet vreemd. Wij bieden hen een veilige, inspirerende middag aan waar ze kunnen ontspannen en wat moois voor henzelf kunnen maken.

Het is voor ons tevens een manier om het Workcenter onder de aandacht te brengen en dames uit te nodigen hier hun dagbesteding te doen. Voor veel dames is het een drempel om naar het workcenter te komen. Dit komt mede doordat ze niet weten wat ze kunnen verwachten, maar soms ook een fundamenteel gevoel van onveiligheid, wie komen daar, voel ik me daar veilig, welke mannen komen er, hoe verhoud ik me daartoe?

Tijdens de Lady Events bieden we ze een ontspannen kennismaking met ons Workcenter aan die uitnodigt naar een volgende stap.

Daarbij zetten we deelnemers in hun kracht door ook hun de gelegenheid te geven een activiteit te begeleiden. Onlangs hebben we een deelnemer een activiteit laten bedenken en daarna laten uitvoeren met de dames die kwamen. Zij had als doel het oefenen van werknemersvaardigheden. Dit paste in haar re-integratie traject. Zij heeft kunnen oefenen met het plannen en organiseren, het aanspreken en enthousiasmeren van deelnemers en heeft hier veel aan gehad. Zo is het tevens een leerschool voor de deelnemers die al enige tijd bij ons komen. Eén deelnemer is fotograaf. Hij komt bij het Lady Event langs om foto's te maken die later weer in de Nieuwsbrief komen. Dit is voor hem dagbesteding waar hij in zijn kracht gezet wordt. Hij draaide de vorige keer voor het eerst mee en heeft genoten. Wij hebben prachtige foto's van hem gekregen.

De laatste Ladies Event waren er 15 dames die vol enthousiasme weer naar huis gingen.

Voor het organiseren van deze activiteiten hebben we budget nodig. Niet iedereen die bij ons komt heeft bijvoorbeeld een dagbestedingsindicatie.

We proberen zo min mogelijk kosten te maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van vrijwilligers (kapsters via Present) of goedkope, soms gerecyclede producten te gebruiken.