Het leven is niet voor iedereen een feest...

Silvia van Boven
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.500 (90%)

Het Leger des Heils in Hilversum bestaat in 2022 100 jaar. In al die jaren hebben we klaar gestaan voor inwoners van Hilversum en omstreken. En dat doen we ook nu nog! Triest genoeg merken we dat ook in Hilversum het aantal (economisch) daklozen steeds groter wordt. De opvangmogelijkheden in de regio zijn zeer beperkt. In het afgelopen half jaar hebben we tientallen overnachtingen gefinancierd omdat de opvang vol was en het niet verantwoord was om mensen op straat te laten slapen vanwege weersomstandigheden of persoonlijke situatie. Daarnaast verstrekken we maandelijks veel voedselbonnen en -pakketten om mensen 'overeind' te houden. De kosten hiervoor lopen steeds meer op en het zou geweldig zijn als jij ons hierin financieel wilt supporten.

Het streefbedrag (1000 euro) is dankzij de gulle gevers en een grote gift inmiddels gehaald (22/7), maar het zou geweldig zijn als we voor de komende maanden/jaar nog een buffer kunnen opbouwen, zodat we geen 'nee'  hoeven zeggen als mensen een beroep op onze doen. Dank voor iedereen die al heeft bijgedragen!

Bekijk alle
02-08-2022 | 08:23
31-07-2022 | 14:45 Een bijdrage voor iemand die hulp nodig heeft!
29-07-2022 | 20:40
22-07-2022 | 16:24 Toen ik pas met mijn man in Hilversum woonde werd er een keer midden in de nacht aan gebeld. We lagen al in bed en schrokken erg. Mijn man ging toch naar de deur en vertelde dat er iemand om onderdak vroeg. Na overleg met mij vonden we dat we het niet aan durfden. De man is toen weer weg gegaan. Ik denk nog vaak hier aan terug. Had ik maar iers kunnen doen. Geld is niet alles, maar gegeven aan de juiste persoon die er goed mee weet om te gaan, is in mijn ogen verantwoord.
22-07-2022 | 11:32
Bekijk alle

Iets over een wal en een sloot

19-07-2022 | 12:13 Behoorlijk aangeslagen zitten ze bij mij aan tafel in de hal van het korpsgebouw/Huiskamer van de Buurt. Paul en Fabiënne, zijn na een telefoontje van een medewerker van het Sociaal Plein van de gemeente, verwezen naar het Leger des Heils. Financieel gaat het een paar jaar geleden behoorlijk mis. Paul raakt zijn werk kwijt en één van de kinderen blijkt ernstig ziek te zijn. Rekeningen stapelen zich op. Ze hebben hun tijd en aandacht nodig voor hun zoon, de rest is even minder belangrijk. Tot het echt uit de hand loopt en ze op zoek gaan naar hulp.Via via belanden ze bij een organisatie die gaat helpen. Met de financieel expert worden alle papieren worden doorgespit. Er worden regelingen getroffen en Paul en Fabiënne krijgen leefgeld per week waar ze van rond moeten zien te komen. Dat valt niet mee, maar ze kunnen weer een beetje rustig slapen in de hoop dat 'straks' alles is afbetaald. Paul vindt een baan als postbezorger en hun zoon knapt weer een beetje op, dus het lijkt de goede kant op te gaan... tot er een paar dagen geleden onverwacht een deurwaarder op de stoep staat. De expert blijkt toch niet alles zo goed geregeld te hebben als verwacht. Radeloos staan ze bij de gemeente op de stoep, die gelukkig de situatie voortvarend onderzoekt en overneemt. Het duurt nog wel een week voor het gezin weer leefgeld op de rekening heeft staan. Of wij ter overbrugging kunnen helpen? Een luisterend oor, een kop koffie met iets lekkers erbij - dat op onze locatie altijd wel in de koelkast te vinden is dankzij banketbakker Dekker & Winkler op de hoek - doet al wonderen. Een tas met boodschappen en een paar voedselbonnen van Hoogvliet zal ze de komende week doorhelpen. En ook de verjaardag van de jongste wordt een feest morgen... we hebben nog een hele taart in de koelkast staan én voldoende, nieuw speelgoed van Lidl waar ze uit kunnen kiezen. En nu maar hopen en bidden dat het gezin weer een beetje voet aan wal gaat krijgen.  
Lees meer