een eigen huis een plek onder de zon

Jamy Jansen
van totaal € 400 (22%)

Je komt thuis van een lange dag. Nog even een avondmaal koken om dan op de bank te hangen en nog wat TV te kijken waarna je lekker je bedje induikt. Zalig toch?

Dit recht is echter niet iedereen gegeven. Sommige mensen hebben geen bank, geen TV, geen keuken, geen douche, geen verwarming, geen lader elektriciteit en geen bed.

Deze mensen hebben geen basis op een stabiel leven en zonder deze basis gaat je hele dag op aan basisbehoeften zoeken. Waar kan ik betaalbaar eten verkrijgen? Waar kan ik mezelf opfrissen? Waar kan ik mijn telefoon opladen? Waar kan ik mijn kleren wassen? Waar ga ik vanavond slapen? Normaal is er altijd wel een rustig plekje in het park waar ik niet gepakt word, maar daar is nu een feestje dus weet ik niet waar ik moet slapen.

Als je hele dag opgevuld wordt door deze vragen heb je geen fysiek en mentaal geen tijd meer om verder te groeien naar een baan. Zo heb je geen inkomen en zo kun je nog minder eten, douchen, kleren wassen en al het andere van het dagelijks leven.

Tijdens deze actie ga ik voor het begin van volgend schooljaar zover mogelijk richting het oosten fietsen. Iedere dag, de hele dag fietsen, levend van koud supermarkt voedsel (broodjes, witte bonen in tomatensaus, yoghurt, etc.) en wanneer het donker begint te worden een rustig plekje in het bos zoeken om in mijn tent te slapen.

Gelukkig bestaat er een plek als het Leger des Heils. Zij zorgen voor warm voedsel, een stabiele omgeving en een bed om in te slapen voor de mensen van de straat. Alleen is dit allemaal niet gratis, wat dus weer een limiet plaatst aan hoeveel mensen er geholpen kunnen worden. Als jou een nomadenleven op straat maar niks lijkt vraag ik aan jou om een donatie te maken voor deze actie. Je kunt bij een donatie een bedrag naar keuze storen en een persoonlijk bericht achterlaten op de site. We zullen je erg dankbaar zijn!

Bekijk alle
27-07-2022 | 21:09
27-07-2022 | 12:11 Gisteren jamy ontmoet. Wat een leuke gast! Hart op de goede plaats! Veel succes en leuke ontmoetingen!
22-07-2022 | 11:41