Kom in actie voor het Leger des Heils!

Een dak boven je hoofd, een voedzame maaltijd, fatsoenlijke kleding. Of een arm om je heen en hulp voor als je helemaal aan de grond zit. Wij geloven dat iedereen recht heeft op een eerlijke kans en een menswaardig bestaan. Daarom helpen we kwetsbare mensen aan de rand van onze samenleving. En dat kunnen we niet alleen. Jouw hulp is hard nodig.

Help je mee? Kom in actie voor mensen zonder helper!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee als team samen met je collega’s, je klas of sportclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Bericht van commandant Hannelise Tvedt

06-04-2020 | 13:36  Beste collega, vrijwilliger, een ieder die betrokken is bij onze organisatie, Wat een vreemde tijd is dit. Wat zijn er veel zorgen. Zorgen om gezondheid, om financiën, om de dagelijkse boodschappen. Verdriet om ziekte of zelfs het overlijden van dierbaren. Juist daarom: heb oog voor elkaar. Laten we dit samen doen. Laten we afspreken dat de sterken onder ons de zwakken bijstaan. En laten we niet accepteren dat ook maar iemand het gevoel heeft er alleen voor te staan. Voor ons als Leger des Heils is dit een tijd van uitdagingen. We doen ons uiterste best om sluiting van locaties te voorkomen, maar ontkomen er soms niet aan om onze verantwoordelijkheid te nemen. We zetten bepaalde taken stop die we zo graag wél zouden uitvoeren. En waar we open kunnen blijven, wordt veel van ons gevraagd. Heel veel dank aan iedereen die zich hard maakt voor de kwetsbare medemens. Dank aan zorgmedewerkers, werkbegeleiders, vrijwilligers, officieren, iedereen in de backoffice en iedereen met een andere taak binnen onze organisatie. Aan onze broeders en zusters in Tsjechië en Slowakije. Dank aan iedereen die opstaat om deze uitdaging aan te gaan. Want dat kúnnen we bij het Leger des Heils, opstaan en de problemen aanpakken. We kunnen creatief zijn en nieuwe manieren vinden om ons doel te bereiken. We kunnen inventief zijn, mensen steunen en troosten, zowel geestelijk als in de zorg. Overal in het land ontstaan nieuwe initiatieven, alternatieven, mogelijkheden binnen de onmogelijkheden. Het is haast normaal voor ons: flexibel zijn in tijden van nood. Dat raakt me enorm. Die vanzelfsprekendheid om niet op te geven. Om te blijven doen wat we geloven. Binnen de ellende is er gelukkig ook nog voldoende moois. En alsjeblieft, blijf dat mooie zien! Deel de lichtpuntjes met elkaar. Motiveer elkaar. Breng tijd door met familie. Bel iemand op om te vragen hoe het gaat. Ga naar het bos en geniet van de natuur – ook als dat betekent dat je dat op anderhalve meter afstand van elkaar doet. Verspreid positiviteit, draag hoop uit voor de toekomst. We kunnen het gebruiken!   ‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.’ (Filippenzen 4:6-7) Laten we elkaar meenemen in onze gebeden en op die manier, zij het op afstand, één gemeente blijven. Veel kracht en zegen gewenst! Hannelise TvedtTerritoriaal commandant van het Leger des Heils in Nederland, Tsjechië en Slowakije
Lees meer
Bekijk alle

Anoniem

03-05-2021 | 19:56 Aan: Sports&Ministries